Vis hensyn

Den Frydefulde støj

OH, DENNE herlige duft af halvt forbrændt benzin og branket motorolie. Oh, denne harmoniske lyd af primitive motorer, som ikke er ødelagt med lydpotter, katalysatorer og elektroniske brændstofregulering. Det er just i denne tid, vi kan nyde sommerens glæder i de lune lyse aftener i sommerhusområdet
Der består blandt sommerhusejere en særlig uudtalt pagt om at dele glæder med hinanden. Det er dårligt naboskab at starte sin motorplæneklipper en hverdagseftermiddag, når naboen er på arbejde eller når vejret er gråt og småblæsende.
Motorplæneklipperen, eller en i første række, skal starte fredag, lørdag eller søndag aften lige på det tidspunkt, da den første duft af antændt grillkul breder sig i kvarteret. Allerbedst er det, når en af naboerne har inviteret gæster, som i deres lette sommerkjoler og lyse habitter har lagt an til at nyde et glas kølig øl.

Så skal den nærmeste nabo rulle sin motorplæneklipper ud, trække i snoren og effektivt sprede en vederkvægende larm og benzinos, som affektivt kvæler den knugende stilhed i sommeraftenen og overdøve naboernes lette konversation. Herefter er det vigtigt, at den næste i rækken nøje venter med at starte sin plæneklipper, til den første er færdig. Det går ikke an, at det bliver overstået i løbet af en times tid.
Skulle det utænkelige ske, at ingen af områdets plæner trænger til studsning på en sådan sommeraften, har man jo altid motoriserede grenknuser, kantklipper og kædesave at ty til. Sådan hjælper vi hinanden, thi det værste, som beboer i sommerhusområdet kan forestille sig, er dog en stille sommeraften, hvor kun duften af stegte delikatesser fra grillen når næseborene, og hvor kun solsorten og munter tale bryder stilheden.

SÅ DERFOR VIS HENSYN TIL DINE NABOER