Vis hensyn

Den Frydefulde st√łj

OH, DENNE herlige duft af halvt forbr√¶ndt benzin og branket motorolie. Oh, denne harmoniske lyd af primitive motorer, som ikke er √łdelagt med lydpotter, katalysatorer og elektroniske br√¶ndstofregulering. Det er just i denne tid, vi kan nyde sommerens gl√¶der i de lune lyse aftener i sommerhusomr√•det
Der består blandt sommerhusejere en særlig uudtalt pagt om at dele glæder med hinanden. Det er dårligt naboskab at starte sin motorplæneklipper en hverdagseftermiddag, når naboen er på arbejde eller når vejret er gråt og småblæsende.
Motorpl√¶neklipperen, eller en i f√łrste r√¶kke, skal starte fredag, l√łrdag eller s√łndag aften lige p√• det tidspunkt, da den f√łrste duft af ant√¶ndt grillkul breder sig i kvarteret. Allerbedst er det, n√•r en af naboerne har inviteret g√¶ster, som i deres lette sommerkjoler og lyse habitter har lagt an til at nyde et glas k√łlig √łl.

S√• skal den n√¶rmeste nabo rulle sin motorpl√¶neklipper ud, tr√¶kke i snoren og effektivt sprede en vederkv√¶gende larm og benzinos, som affektivt kv√¶ler den knugende stilhed i sommeraftenen og overd√łve naboernes lette konversation. Herefter er det vigtigt, at den n√¶ste i r√¶kken n√łje venter med at starte sin pl√¶neklipper, til den f√łrste er f√¶rdig. Det g√•r ikke an, at det bliver overst√•et i l√łbet af en times tid.
Skulle det utænkelige ske, at ingen af områdets plæner trænger til studsning på en sådan sommeraften, har man jo altid motoriserede grenknuser, kantklipper og kædesave at ty til. Sådan hjælper vi hinanden, thi det værste, som beboer i sommerhusområdet kan forestille sig, er dog en stille sommeraften, hvor kun duften af stegte delikatesser fra grillen når næseborene, og hvor kun solsorten og munter tale bryder stilheden.

S√Ö DERFOR VIS HENSYN TIL DINE NABOER